Hoofdmenu

 

                     

De Damster Reddingbrigade (DRB) organiseert regelmatig een inloop voor iedereen die kennis wil maken met het zwemmend redden.

De reddingsbrigade is voor iedereen vanaf 6 jaar met een zwemdiploma A. De leden leren om zichzelf en anderen te redden. De trainingen bestaan uit een gevarieerd programma van conditietraining, het aanleren van reddingstechnieken en het gebruik van hulp- en reddingsmiddelen.

Zo leren de leden onder andere het gebruik van bevrijdings- en vervoersgrepen, het gooien van een reddingsklos en het opduiken van een pop. Daarnaast worden de zwemslagen getraind. 

De jongste leden worden de verschillende technieken spelenderwijs aangeleerd. De oudere jeugd wordt getraind om de technieken in praktijk uit te voeren en EHBO gaat een belangrijke rol spelen. Daarnaast is er een trimgroep die met of zonder begeleiding banen zwemt.

Één keer per jaar wordt er afgezwommen voor een brevet of diploma van Reddingsbrigade Nederland. De hogere diploma's geven de mogelijkheid om deel te nemen aan waterhulpverleningsinzetten en strandbewakingen in de zomer.

De DRB traint op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 in zwembad Dubbelslag te Delfzijl.

Voor meer informatie kies het menudeel contact.

====================================================================

 

Facebook Image