Hoofdmenu

  

PERSBERICHT – Reddingsbrigades in regio Groningen-Drenthe tekenen samenwerkingsconvenant

Dinsdag 9 juli 2013 heeft de Damster Reddingsbrigade uit Appingedam samen met 4 andere brigades uit de regio’s Groningen en Drenthe en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant  "Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)" ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de brigades uit Appingedam, Groningen, Assen, Emmen en Nijeveen, die vanaf dit moment met tussenkomst van een RVR Coördinator als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio’s Groningen en Drenthe en andere hulpverleningspartners.

Met de samenwerking slaan de reddingsbrigades de handen ineen bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun opleidings-, reddings- en bewakingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld recreatietoezicht en evenementenbewaking.

Reddingsbrigade Nederland streeft er naar om in 2015 in iedere veiligheidsregio een RVR te hebben. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, die de vorming van deze samenwerkingsverbanden financieel ondersteunt. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR, en zijn de regio’s Groningen en Drenthe de 8e en 9e veiligheidsregio waar de ondertekening van  een RVR convenant is gerealiseerd.

 

Facebook Image