Hoofdmenu

Ik schrijf een stukje over de bewaking Gondelvaart.

We moesten ons verzamelen bij de Eendrachtsbrug in Appingedam. Toen iedereen er was, werden we in groepen verdeeld, sommigen moesten op de boot en sommigen waren een looppost.

De boten werden het water in gelaten, de personen die in de boot moesten, stapten in de boot, de personen die een looppost waren, gingen lopen. De boten moesten nog wachten totdat de brug omhoog gingen, want anders kwamen ze er niet onderdoor.

Ik was samen met Leo een looppost, we kregen een ehbo-doos en een mobilifoon mee. We liepen met een grote groep richting de startplaats. De boten vaarden daar ook heen. Voordat de gondelvaart van start ging, werden we langs het parcours verdeeld, we hadden drie reddingsboten, die werden verdeeld tussen een aantal boten die meededen aan de gondelvaart. De loopposten liepen door elkaar heen, we kwamen elkaar vaak tegen, eventjes babbelen en weer door lopen. We liepen met de boten mee het hele parcours af. Op den duur kregen we een melding dat er mensen in het water lagen, dus wij er heen, waren er mensen die van de kant in het water sprongen. Geen paniek dus. Er waren jongeren aankomen lopen en ze waren bezorgt over hun vriend. Hun vriend had veel alcohol op en was dus bezopen. Hij sprong steeds in het water met al zijn kleding aan, en daarna was hij in zijn eentje met zijn bezopen kop in zijn bootje gesprongen en weggevaren. We hebben meteen de melding doorgegeven aan alle loopposten en reddingsboten. De jongen kwam later weer op de plek waarvan hij was vertrokken. Er ontstond een ruzie, maar dat was gelukkig later opgelost, we hadden de politie gebeld, maar die kwam later pas aanzetten.. Ik stapte in een boot en we vaarden terug naar de Eendrachtsbrug. Daar aangekomen moesten de boten weer uit het water.

Ik vond het een geslaagde avond. Jammer van de ruzie, maar verder gelukkig alles goed gelopen!

Marije

PS: Zie ook het filmpje bij Foto's (bewakingen)

Facebook Image