Hoofdmenu

We kregen een mailtje van Leo met de vraag of we wel mee wilden doen aan een oefening in Groningen van de Reddingsbrigade.

De oefening was samen met de Sigma ("Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie " red.). We hebben ja gezegd omdat het ons heel leuk leek en het was ook heel erg leuk.

Ikzelf vond het heel interessant omdat ik bij het Rode Kruis zit en dan moet je bij een oefening een slachtoffer helpen. Nu was het omgedraaid en we waren zelf voor slachtoffer aan het spelen. Dat was heel leuk om te doen en ook heel erg leerzaam.

Wij werden gedropt op een eiland in het Hoornse Meer. Leuk eiland maar het was leuker geweest als er geen mieren waren geweest.

Twee keer heb ik op een nest gelegen en mijn man zat tegen een boom met een gespalkt been en kon niet weg en zat ook boven een nest!

Ikzelf werd op een plank gelegd met een nekkraag om, had zuurstof gehad en een infuus gekregen. Zo moest ik in een boot terug naar vast land.

Geweldig! Wat een belevenis. Super hebben ze voor me gezorgd. Mijn man werd met een gespalkt been in een boot gezet en zo ook weer terug gebracht aan vast land.

We vonden het erg leuk om te doen en dank jullie wel dat we er bij mochten wezen.

 Mien & Hendrik Bouma

Facebook Image