Hoofdmenu

Waterhulpverlening

Onze missie is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. De Damster Reddingsbrigade (DRB) vult dit in door actief deel te nemen aan waterhulpverleningsinzetten. Water gerelateerde evenementen brengen extra risico's met zich mee waar onze hulpverleners op getraind zijn en ons materieel op toegespitst is. Onze hulpverleners zijn in het bezit van diploma's van Reddingsbrigade Nederland en een EHBO-diploma. Wij houden preventief toezicht bij water gerelateerde evenementen en verzorgen daar de eerste hulpverlening.

De DRB heeft een heel netwerk om ingezet te worden tijdens de waterhulpverlening. Allereerst de overkoepelende organisatie Reddingsbrigade Nederland waarbij 180 reddingsbrigades bij aangesloten zijn. Daarnaast is er een convenant getekend tussen de reddingsbrigades in de veiligheidsregio's Groningen en Drenthe op het gebied van opleiden, trainen en oefenen voor de waterhulpverlening. Een intensieve samenwerking bestaat er tussen de Groninger Reddingsbrigade (GRB) en de DRB. De waterhulpverleningsinzetten in deze provincie worden grotendeels door de GRB en DRB verzorgd waarbij we gebruik maken van elkaars materieel en mensen.

Evenementen waarbij wij bijdragen aan de waterhulpverlening zijn onder andere:                                                      

Gondelvaart Appingedam

Zwemevenement “De Rode Loper “ , Stadskanaal

Survivalrun Boerakker

Hel van het Noorden, Groningen (roeiwedstrijd)

Gyas-Hunze Regatta, Groningen (roeiwedstrijd)

Speedman Triatlon, Groningen

Voor leden

 

Leden die actief deel willen nemen aan het verzorgen van de waterhulpverlening bij evenementen moeten minimaal in het bezit zijn van het Life Saver 2 diploma en een geldig EHBO diploma. Leden in het bezit van een Life Saver 1 diploma kunnen helpen bij geselecteerde inzetten om ervaring op te doen mits er voldoende begeleiding is.

 

Voor evenementenorganisaties

 

De Damster Reddingsbrigade kan uw organisatie helpen met het invullen van toezicht houdende en eerste hulp verlenende taken m.b.t. water gerelateerde evenementen. Wij kunnen u adviseren en helpen organiseren van deze taken. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de Waterhulpverlenings Coordinator Leo de Jeer via

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                                                                            

                                                                     

Facebook Image